Idag har jag tänkt att dela med mig utav ett recept jag brukar använda mig utav för att göra goda frukostfrallor.
Ingredienser
Detta ger dig ungefär 18 frukostfrallor.
- 1 msk socker
- 13 dl vetemjöl special
- 50 gram färsk jäst
- 50 gram smör
- 5 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 1 ägg (pensla med)
- 1 dl pumpafrön
Gör så här för att göra Frukostbröd
- Börja med att smälta smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjölk i kastrullen och värm tills fingervarmt.
- Smula ner jästen i en ny bunke och tillsätt ungefär hälften av den andra kastrullen som innehåller den varma mjölken. Rör runt i kastrullen till jästen har löst sig, tillsätt resten utav mjölken.
- Blanda ner mjöl, salt och socker. Spara en liten del utav mjölen till utbakningen.
- Rör runt och knåda ihop allting till en deg. Knåda ihop det på mjölat bakbord eller gör det genom maskin.
- Låt degen jäsa under en bakduk eller plastfolie i ungefär en halvtimme.
- Lägg upp degen återigen på ett mjölat bakbord och dela den 18 bitar.
- Forma degen till den form du vill ha dina frallor, förslagsvis runda och lägg dem sedan på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa återigen i ungefär en timme och låt dem sedan jästa upp till ungefär den dubbla storleken.
- Sätt på ugnen på 250 grader.
- Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strö över pumpafrön över frallorna.
- Sätt in frallorna i ugnen och sänk värmen till ungefär 220 grader.
- Grädda frallorna i tio minuter.
- Ta ut frallorna och låt dem svalna på galler under bakduk.