Idag har jag tänkt att dela med mig utav ett recept jag brukar använda mig utav för att göra goda frukostfrallor.

Ingredienser

Detta ger dig ungefär 18 frukostfrallor.

  • 1 msk socker
  • 13 dl vetemjöl special
  • 50 gram färsk jäst
  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg (pensla med)
  • 1 dl pumpafrön

Gör så här för att göra Frukostbröd

  1. Börja med att smälta smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölk i kastrullen och värm tills fingervarmt.
  3. Smula ner jästen i en ny bunke och tillsätt ungefär hälften av den andra kastrullen som innehåller den varma mjölken. Rör runt i kastrullen till jästen har löst sig, tillsätt resten utav mjölken.
  4. Blanda ner mjöl, salt och socker. Spara en liten del utav mjölen till utbakningen.
  5. Rör runt och knåda ihop allting till en deg. Knåda ihop det på mjölat bakbord eller gör det genom maskin.
  6. Låt degen jäsa under en bakduk eller plastfolie i ungefär en halvtimme.
  7. Lägg upp degen återigen på ett mjölat bakbord och dela den 18 bitar.
  8. Forma degen till den form du vill ha dina frallor, förslagsvis runda och lägg dem sedan på plåtar med bakplåtspapper.
  9. Låt jäsa återigen i ungefär en timme och låt dem sedan jästa upp till ungefär den dubbla storleken.
  10. Sätt på ugnen på 250 grader.
  11. Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strö över pumpafrön över frallorna.
  12. Sätt in frallorna i ugnen och sänk värmen till ungefär 220 grader.
  13. Grädda frallorna i tio minuter.
  14. Ta ut frallorna och låt dem svalna på galler under bakduk.

Lämna en kommentar